Подлеза на метростанция „Европейски съюз” достъпен за преминаване и през нощта

След въвеждане на постоянна организация на движението по бул. „Черни връх”, беше преустановено пешеходното му пресичане. То изцяло беше пренасочено през подлеза на метростанция „Европейски съюз”, което значително облекчи трафика и е предпоставка за предотвратяване на пътно транспортни произшествия с пешеходци.

Това, което тревожеше гражданите и районната администрация беше, че подлеза се заключва след 01:30 часа, като по този начин е недостъпен за пешеходци и единственият възможен начин за пресичане на бул. „Черни връх” е нерегулиран и опасен.

Както вече уведомихме лозенчани, районната администрация разбира сериозността на ситуацията и се ангажира да постави въпроса пред всички инстанции, до намиране на решение.

Доброто взаимодействие между гражданите, район „Лозенец”, Столична община и „Метрополитен”, доведе до успешното разрешаване на проблема. С решение XXXV от Протокол № 18 от 13.05.2014 г. на Постоянната комисия по транспорт, организация и безопасност на движението при Столична община, се прие след монтиране на преградна ролетна решетка на южния подлез на метростанция „Европейски съюз” да се осигури безконфликтно пресичане на бул „Черни връх” и през нощта.

Район „Лозенец” благодари на всички граждани за съдействието!

 

Подаване на сигнал
Тук ще намерите формата за подаване на сигнали и предложения към районната администрация.
Горещ телефон
Това е новата услуга, която район "Лозенец" предлага на жителите на района. На нашият "горещ телефон" ще можете да подавате вашите сигнали, мнения и препоръки, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа.