От месец Април функционира първата „умна” пешеходна пътека в район „Лозенец”

На бул. „Симеоновско шосе”, до посолството на Република Сирия, Кметът на район „Лозенец” официално откри иновационна „умна” пешеходна пътека тип „Зебра +”.

Това е пилотен проект на район „Лозенец” и Фондация „Моят Град”, осъществена със подкрепата на район „Студентски” и Столична Община.

Съоръжението от нов тип, е изградено от фирма „Градска среда”, със средства от частни дарители, събрани от фондация „Моят град”.

Този тип съоръжения гарантират по-безопасно пресичане за пешеходците и по-добра сигнализация за шофьорите. Пешеходната пътека отговаря на високите европейски стандарти за енергийна ефективност и се захранва със слънчева енергия , посредством соларни панели.

Подаване на сигнал
Формата за контакти, която ще намерите тук е най-бързият и лесен начин да се свържете с нас. Едно от предимствата на тази форма е, че можете да изпращате вашите сигнали в удобно за вас време. Уведомяваме ви само, че район „Лозенец” не обработва анонимни сигнали. Благодарим Ви за съдействието.
Горещ телефон
Това е новата услуга, която район "Лозенец" предлага на жителите на района. На нашият "горещ телефон" ще можете да подавате вашите сигнали, мнения и препоръки, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа. На същия номер можете да направите справка , по входящ номер, за текущия статус на вашата преписка...