Идейните разработки за ревитализация на пространството около Старата стена са изложени на едноименния пазар

Около Старата стена, на едноименния пазар в долната част на Лозенец, в момент са изложени наградените идейни проекти за ревитализация на околното пространство. Целта на представянето е да се запознаят жителите на Лозенец с най-добрите разработки, дело на студентите от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Сред широка обществена дискусия, която предстои в началото на м. Октомври, най-предпочитаната концепция ще бъде превърната в работен проект, който впоследствие ще бъде реализиран.

Представените идеи са съчетание, между гледните точки на младите хора за преобразяване на пространството и практическото запазване на неговата функционалност. Всички те са концентрирани около това, този паметник на културата – Старата стена, да се превърне в акцент на цялото място.

Призоваваме жителите на район „Лозенец” да се запознаят с идеите и да изразят своето мнение във Facebook, чрез формата за сигнали и предложения тук на нашия сайт или по време на обществената дискусия, за да можем заедно да стигнем до най-доброто решение за това любимо на всички ни място.

 

Подаване на сигнал
Поради необходимостта от прилагане на новите изисквания за защита на личните данни GDPR (General Data Protection Regulation), които влизат в сила от 25 май 2018, формата на подаване на сигнали и предложения до район „Лозенец“ временно няма да е активна.
Горещ телефон
Това е новата услуга, която район "Лозенец" предлага на жителите на района. На нашият "горещ телефон" ще можете да подавате вашите сигнали, мнения и препоръки, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа. На същия номер можете да направите справка , по входящ номер, за текущия статус на вашата преписка...